dinsdag 16 juni 2015

Vintage fun


Het is alweer even geleden, maar toch...

Bevrijdingsdag, nog redelijk vroeg op de ochtend. Half wakker en nog slordig aangekleed komen we beneden. Wat een geroezemoes op straat! We doen de gordijnen open en zien dat onze hele straat gevuld is met wagens voor een optocht. O ja, daar hadden we wel wat over gehoord. Maar onze nieuwe woonplaats is klein, erg klein zelfs: 2400 inwoners. Dus die optocht zal wel niet veel betekenen, dachten wij. Nou, dat was een vergissing. Inmiddels zijn we er wel achter dat het verenigingsleven hier sterk aanwezig is. En een optocht organiseren kunnen we ook :-)

Wat mij vooral erg aansprak waren de wagens met een jaren '40 gevoel. En ook heel mooi vind ik dat er een flink aantal wagens was versierd met bloemen uit bermen en weilanden. Dat is toch extra speciaal?  Uiteraard schoten wij snel in fatsoenlijke kleren, lieten de koffie zelfs staan en schoten de straat op met een fototoestel in de aanslag. Hier de foto's van de dag.


Eerst de vlag hijsen natuurlijk. 


Koningin Wilhelmina was er ook...


 

En hieronder een stukje plaatselijke geschiedenis. De mevrouw op de foto schijnt nog te leven, maar is niet dezelfde dame als hier achter het paneel zit. De Vrije Pers werd in ons dorp vervaardigd in een kelder, met een oplage van 2000 stuks per dag. Dappere mensen!  En geweldig kapsel van de dame. Love vintage hairstyles :-)
Ook verzot op de jaren '40 stijl? En plattelandsleven?  Kijk eens op dit mooie blog: http://henhousehomemade.blogspot.nl/
Het is een Brits blog, de blogster gaat vaak naar jaren '40 fairs die daar blijkbaar nogal eens gegeven worden. Ook kan ze prachtig quilten en plaatst ze mooie foto's. Ook als Engels een probleem is, is het blog het bezoeken waard want alleen de foto's zijn al geweldig om door te scrollen. 

2 opmerkingen:

  1. Wat lollig joh, die jaren '40 kleding! Echt leuk dat al die mensen daar zo'n werk van maken! Ga je volgend jaar ook meedoen? Toch nog een stukje levende geschiedenis!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wilde je mailen, maar ik zie dat je geen mailadres hebt vermeld. Geeft niet hoor... Wij gingen op 5 mei een dagje uit.... en wij stonden denk ik mss wel voor deze optocht stil en hebben meegenoten van de optocht. We verbaasde ons over hoe groot en leuk de optocht was voor zo'n klein dorpje.... hihih ik ben stiekem reuze nieuwsgierig of ik nu ongeveer weet waar je woont.... want dan wonen we zo'n half uurtje bij elkaar vandaan... grappig...

    BeantwoordenVerwijderen