zaterdag 11 juli 2015

Juli groei en bloei

Het eerste jaar in de moestuin! Hieronder wat fotootjes van juni en juli. Volgens mijn vader, die hier vandaag was, zouden we over twee weken al aardappels kunnen rooien. Dat is sneller dan verwacht! Ik ben natuurlijk heel benieuwd! 
De fotootjes worden afgewisseld met 'oude plaatjes'.

 

Ik wilde groen...groen zal ik krijgen haha. En ja, het gras moet gemaaid, maar ja, het huis aanpakken en kinderverjaardag voorbereiden kost ook tijd :-) Maar ben heel blij met de aardappels die achter het bloemenrandje staan. En de grote zonnebloemen natuurlijk!Aardappelplant in bloeiDe komkommers groeien tegen de Hedra op.

Zelf geknutselde naam'bordjes'.

Natuurlijk ook ruimte voor bloemen


Terug naar de moestuin


De drie gezusters: mais, chili bonen en pompoen.


TomaatLaura Ingalls in haar moestuin (Kleine Huis-boeken-auteur)


De sperzieboonplanten zijn niet goed gegroeid en zijn piepklein gebleven, toch groeien er aan elk piepklein plantje een aantal stevige sperziebonen. Volgend jaar beter opstarten denk ik én eerder. Maar wie weet...hebben we er één maaltje aan. Pasta met sperziebonen en tomatensaus ofzo. Van de week al pasta, tomatenroomsaus en spinazie gegeten, mmm....
 


Beautiful! Zomer in de tuin.Nog zo'n inspiratiebron: de war gardens! 
Kinderen bezig in de groententuinen in  de stad. Urban Gardening? Helemaal niet nieuw dus!  Hieronder in Boston en daaronder met de hele klas in de stadstuin. 
Bijna vakantie! En de tuin groeit uit z'n voegen. Des te beter dat we niet al te lang weg gaan! Fijne vakantie allemaal!

1 opmerking: