dinsdag 24 mei 2016

Tips voor het maken & gebruiken van je eigen War Room

Een week geleden hebben mijn man en ik de christelijke film War Room gezien. Deze film maakte grote indruk op ons en zette ons aan het denken over de rol van het gebed in ons leven. We hebben er na die tijd nog een aantal keer over gepraat...en uiteindelijk draaide het er onder andere op uit dat ik voor mezelf ook graag zo'n war room wilde maken. In deze blog mijn ervaringen hiermee en tips om een war room te maken. 
Maar vooraf: als je de film niet hebt gezien dan raad ik het sterk aan om 'm te kijken en daarna de Heilige Geest te vragen om duidelijk te maken wat je er mee mag doen (klinkt wat beter dan 'wat je er mee moet'...toch? ;-) )

Ook zal je dan beter begrijpen waarom ik zo'n war room wil maken. Ik kan het niet goed uitleggen aan iemand die de film niet heeft gezien, ben ik bang...

 

Bijbelteksten waar ik aan denk als ik over mijn war room schrijf: 

Mattheus 6:6 Maar u, wanneer u bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden. *

War Room: Kendrick Brothers Christian Movie/Film - Banner 4:

2 Kronieken 7: 14 (Wanneer) mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ik vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen.15. Nu zullen Mijn ogen open zijn en Mijn oren opmerkzaam op het gebed van deze plaats. (Woorden van God bij de opening van de tempel)

* Ik heb er over gedacht dat dit in tegenstelling kan zijn met wat ik hier, nu, op dit moment doe: schrijven en delen over mijn binnenkamer! Maar ik denk dat het opbouwende en motiverende hiervan mijn doel is. Het is niet de bedoeling dat ik wekelijks ga bloggen over hoe mooi en hoe goed ik de afgelopen week weer heb gebeden... mijn doel is om meer mensen aan te zetten tot een sterker gebedsleven, Daarvoor kan het maken van een speciale binnenkamer in huis, een war room, een middel zijn. 

MUST WATCH! GREAT MOVIE!:


Hoe ziet de War Room er uit?
Dat is voor iedereen anders maar deze aspecten kunnen terugkomen:
 • De plek maakt niet uit: een inloopkast, een trappengat, een zolderkast... als het maar een aparte plek is waar je ongestoort kunt bidden. (Voor sommigen betekent dit absoluut ruimte met een deur en deurhanger erop 'niet storen', in mijn geval is het trappengat voldoende want ik kan er bidden als mijn zoon naar school is en ik alleen ben. Kijk wat je tegen kan houden om helemaal vrij bij God te zijn...remt het je als je weet dat anderen jouw persoonlijk bidden kunnen horen? Kies dan liever een plekje waar je iets meer prive hebt, hoe klein het ook is - in de film is het een grote kast die dicht kan.-)
 • Een plek die je speciaal wijdt aan gebed en waar je de goede strijd, strijdt met gebed. Probeer er geen andere dingen te doen of het gescheiden te houden, bijv, de ene helft van je kast een hoekje van gebed en de andere helft voor je kleren.
 • Een plek die je zoveel mogelijk vrij maakt van prikkels zodat je met je ogen op kunt bidden zonder afgeleid te worden.
 •  Zorg voor ruimte op een deur/ muur/ bord om briefjes op te hangen.
 • Als je schilderijtjes/ posters e.d. wilt ophangen, kies dan het liefst voor motiverende Bijbelteksten of bijv. een plaatje van de geestelijke wapenuitrusting of iets dergelijks. Als je gedachten afdwalen en blijven hangen bij iets in de kamer, zullen ze direct de goede kant op geleid worden. 
 • Wat je er neer kan leggen/ zetten: een Bijbel, een kussen/ poef op de grond om op te zitten/ knielen. Een stoel. Een plank/ klein tafeltje/'stevige map om op te schrijven. Pen, papier, eventueel een schaar. 

Dit was onze ruimte eerst: een plek waar we al gauw wat rommel neer legden of onze was neerzetten:


En nu...een simpele, maar serene ruimte om zonder afleidingen tot God te kunnen naderen (ook geen raam, vind ik persoonlijk wel zo fijn voor mijn fladderende gedachten :-) ) 


 


Dit oude tuinkussen heb ik als een cadeautje ingepakt, maar niet met inpakpapier maar met stof. Alles vastgeplakt met een spuitbustextiellijm en dat was mijn simpele no-sew (niet-naaien) oplossing om toch een kleine touch te geven aan de ruimte. Een mismatch aan kleuren e.d. leidt mij persoonlijk ook weer af... dus mijn voorkeur ging uit naar neutrale kleuren in deze kleine ruimte.  

Let God do His work! Amen! ! I love Miss Clara! #WarRoom:


Wat kan je doen in de War Room?
 •  Bidden
 • In gebed strijden met de boze die jou van God wil vervreemden, die je vreugde in God wil stelen, die je tot zonde wil verleiden, strijden tegen je eigen ik die de verkeerde kant op wil en tegen de verleidingen die de boze in deze wereld heeft gelegd.
 • Voorbede
 • Worship muziek luisteren, muziek die God groot maakt 
 • Zingen
 • Stil zijn, bij God zijn, overdenken
 • Bijbel lezen, bijv. een thematisch rooster over iets wat jou in je persoonlijk leven bezig houdt. In mijn geval is dat nu 'wachten op God.'
 • Danken
 • Gebeden opschrijven en zichtbaar maken (op de muur plakken bijv.)
 • Gods Woord bidden: Bijbelteksten terugleggen bij God en bidden. 
Voorbeeld: als er in de Bijbel staat dat God het hart sterk wil maken van wie Hem verwachten, dan kan je dat 'terugbidden'. Bijvoorbeeld: 'Here, ik wil op U wachten, op U en op Uw timing. Wilt U doen zoals U belooft in Psalm 27 en sterk mijn hart. Dat ik het wachten ook aan kan, dat ik vanuit Uw kracht mag leven.'  

War Room – Quotes | Shepherd Project Ministries:

&
the war room movie - Google Search:

Gebedsstrategie

Als je de film hebt gezien, zal je zien dat daarin wordt gesproken van bewust bidden. Dat je alle gebieden van je leven aan Hem onderwerpt. Hoe doe je dat? Eén van de manieren die je hiervoor kunt gebruiken is een gebedsweb maken. Dit past erg bij  mijn persoonlijkheid en ik wil daarom graag deze tip met je delen. Maar als dit helemaal niet bij jou past, is dat prima. Het is geen vereiste dat je goed woordwebben kan maken om te kunnen bidden, dat zou belachelijk zijn natuurlijk. Het is alleen een middel wat mij helpt om alle gebieden van mijn leven zichtbaar te maken zodat ik er voor kan bidden. Als dit niet dé manier voor je is, is het wel goed om na te denken hoe je het wel wilt gaan doen. Hoe kan je zorgen dat je alle gebieden van je leven voor God brengt? Wat kan je helpen om geen dingen te vergeten of achter te houden voor God? Vraag hier biddend om en kijk wat de Geest je ingeeft te doen.

War Room quote:

Tips Gebedsweb maken:

 • In het midden schrijf je het woord gebed met een cirkel er omheen. 
 • Daaromheen maak je strepen, je hebt nu een soort spin. Aan de uiteinden van de 'poten' maak je nieuwe cirkels. Hierin schrijf je gebieden in je leven of gebedsthema's.  Denk aan zoveel mogelijk: je relatie met God, je partner/ kinderen/ familie/ werk als je die/ dat hebt, de wereld, de kerk, de zending, vergeving, je vrijwilligerswerk, je huishouden, je financien, vakantie, buren etc. Niet alles hoeft in één keer. Je kan de volgende dag verder gaan.
 • Ga bijv. de volgende keer verder en schrijf bij alle gebieden in  je leven nu  een rijtje specifieke punten waarvoor je God zou willen bidden. 
 Voorbeeld:  in het midden staat 'gebed', aan het uiteinde van een van de poten staat 'gezin', daarbij staat een rijtje concrete gebedspsunten, bijv. voor liefde tussen de gezinsleden, geduld met elkaar, gezellige familiemomenten, etc. 

 • De volgende keren dat je in de war room bent, kies je telkens 1 of meerdere gebieden om voor te bidden. Je schrijft, leest en bidt. 
 • Ik vind het fijn om per gebied/ thema alle punten die daarbij staan, per punt  in een zin voluit op te schrijven naar God. 

Voorbeeld: 'voor liefde tussen de gezinsleden' staat er als  één van de concrete punten. Ik pak een groot papier, schrijf erboven 'ons gezin' , daaronder schrijf ik mijn gebed-in-een-zin: 'Here, wilt U ons liefde voor elkaar geven in ons gezin? Dat we het goede mogen zien in elkaar en van het goede uit mogen gaan.'  Zo schrijf ik nog een paar zinnen.
 • Dan plak ik het briefje met het thema op de muur, met mijn gebedszinnen eronder en witte ruimte om nog meer gebedszinnen te schrijven of dankpunten/ verhoring van gebeden erbij te zetten. 
 • Je kan nu elke dag een gebied van je leven bidden. Je plakt de thema-briefjes op de deur/ murr/ een bord totdat alle gebieden van je leven een keer biddend beschreven zijn. Je kan er telkens concrete gebeden bij schrijven en/of plakken. Misschien ben je zelfs wel een gebied van je leven vergeten onder Zijn aandacht te brengen! Dan kan je dat er ook bij plakken. Je gebeden zijn nu zichtbaar op de muren. Je kan ze opnieuw en opnieuw bidden om alles in je leven aan Hem te onderwerpen.
 • Je kan een blaadje met Dankpunten toevoegen. 
 • Je kan gebedsverhoringen opschrijven.
 • Je kan Bijbelverzen en bemoedigingen opschrijven en ophangen naast je gebeden.  
War Room (2015) Kendrick Brothers movie / Prayer unites. / quotes / prayer / war room / pray /:

***

Voor nu is dit denk ik wel genoeg over de War Room. Mijn getyp wordt alweer veel te lang. Ik hoop dat veel mensen de film zullen bekijken en erdoor geinspireerd raken om op de een of de andere manier weer hun vreugde in God te vinden en het gebed een grote plek mogen geven. Net als je koffie is je gebedsleven niet goed als het lauw is.... God wil een warm gebedsleven voor ons! Het zal je tot zegen zijn!

I Like My Coffee | Carpentree War Room the movie. Event pin for True Life Church in Jefferson City, TN:

Volgende keer nog meer over een gebedsbord maken, dat is vooral voor 'fun' hoor...niet iets wat noodzakelijk is. Maar ik weet dat er vrouwen zijn die het leuk vinden om met hun creatieve gaven iets nuttigs en moois te maken. Voor hen hoop ik een stappenplan te maken om zo'n prayer bord te maken.

Hartelijke groeten,

Anne of G.

PS. Vooruit dan... nog wat links en de trailer.

Links:
Pinterest Bord War Room: https://nl.pinterest.com/citycountrygirl/war-room/
http://www.projectinspired.com/10-ideas-to-create-your-own-war-room/
http://arabahjoy.com/10-powerful-verses-for-your-war-room/

Trailer in het Engels (de film is Nederlands ondertiteld):

aar u, wanneer u bidt,  ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden. - See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/mattheus/6/#sthash.0U19ITaW.dpuf
aar u, wanneer u bidt,  ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden. - See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/mattheus/6/#sthash.0U19ITaW.dpuf
Maar u, wanneer u bidt,  ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden. - See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/mattheus/6/#sthash.0U19ITaW.dpuf
Maar u, wanneer u bidt,  ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden. - See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/mattheus/6/#sthash.0U19ITaW.dpuf
Maar u, wanneer u bidt,  ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden. - See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/mattheus/6/#sthash.0U19ITaW.dpuf

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi! Nu we verhuist zijn, is er in huis alle ruimte voor zo'n ruimte. Ik merk dat ik nog erg moet wennen aan de grootte van het huis en ook het hoekje in m'n werkkamertje. Liefst zou ik in een kast kruipen, maar dat is praktisch gezien niet mogelijk. Toch maar 's nadenken over hoe het nog meer af te schermen is. Tnx voor je blog, inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze film is inderdaad een aanrader.
  Ik heb toen de gebruikte bijbelteksten op gevraagd bij de Kendrick Brothers en het gebed. Heel erg mooi. Leuk plekje heb je zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de film nu ook gezien. Echt prachtig. Eveline, zou je die teksten en het gebed via Ann of G. willen delen? Prachtige warroom heb jij, Ann! Ik ga morgen aan de slag om er eentje voor mezelf te creëeren. Ik denk echt dat het me gaat helpen....

   Verwijderen
 3. Bedankt voor de tip! Wie weet tot hoeveel zegen via www.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende hem nog niet, maar heb hem aangeschaft, dan gaan we hem kijken met onze huisgroep. Daarna zet ik hem dan in onze kerkbieb.

  Ik vind het plekje dat je gemaakt hebt in huis prachtig, mij zou dat ook helpen. Ik heb er over nagedacht. Mij ontbreekt het vooral aan tijd voor mezelf, per dag heb ik zelden een uurtje zonder een kind om me heen. Dat vind ik wel eens lastig. Maar ik weet dat het wel weer komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor het delen! Was juist op zoek naar tips. Plekje in mijn huis wordt wel lastig nog. Maar ook daar mag ik voor bidden ;)

  BeantwoordenVerwijderen